Yapay Zeka ile Eski Oyunlar Düzenlenebilecek: RTX Remix, Açık Kaynaklı Hale Geliyor

DirectX 8 ve DirectX 9 oyunlarını ışın izleme ve yeniden düzenlenmiş materyallerle modifiye etmek için kullanılan RTX Remix araç seti, 2 Hazirandan itibaren halka açık hale geliyor. Beta sürümünün halihazırda indirilebilir durumda ve araç setinin tamamı Haziran ayı içinde güncellenecek.

Açık kaynak duyurusunun yanı sıra NVIDIA, RTX Remix’in yeni işlevselliğini Portal ile gösterdi. Bu gösterimde fiziksel tabanlı render (PBR) ile mevcut doku çalışmalarının hem yükseltme hem de yeniden düzenleme süreci konu alındı. Oyunun görünümünü daha da özelleştirmek için kullanılabilecek AI komutları da gösterildi.

RTX Remix’in açık kaynak kullanımı ve yeni Rest API’nin uygulanmasıyla birlikte, RT öncesinde çıkan (DirectX 8, DirectX 9 gibi) klasik PC oyunları yeniden düzenlenebilecek. Hiç pratik deneyiminiz olmasa ve oynadığınız oyunu temelden değiştirmek istemeseniz bile, RTX Remix oyundaki mevcut tüm dokuları sorunsuz bir şekilde yükseltebiliyor ve bu malzemelere gerçekçi PBR aydınlatması uygulayabiliyor.

Yenilenen oyunlar hem AMD hem de NVIDIA ekran kartlarıyla çalıştırılabilecek. Ancak AMD GPU kullanıcıları, şimdilik RTX Remix oyunlarını yalnızca tamamlanmış halleriyle oynayabilecek. NVIDIA’nın bu yeniden düzenlemeleri veya modları geliştirmek için kullandığı tam RTX Remix araç seti, şirkete ait pek çok özel kiti kullanıyor. Bu nedenle AMD’nin kartlarında doğrudan kullanılması imkansız gibi görünüyor.

RTX Remix, yeni REST API ComfyUI ve Stable Diffusion’dan yararlanarak klasik bir oyunu yalnızca bir metin komutuyla neredeyse anında yeniden düzenleyebiliyor, ve hatta yeniden şekillendirebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir